MENI
5.9.2019.

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић учествовао на конференцији Генералног инспектората Министарства одбране БиХ

Парламентарни војни повјереник Босне и Херцеговине Бошко Шиљеговић учествовао је у Коњицу на конференцији коју је организовао Генерални инспекторат Министарства одбране БиХ на тему „Предузимање мјера у јачању професионализма, интегритета и напора у борби против корупције у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ“.

Конференција је окупила преставнике Министарства одбране БиХ, Оружаних снага БиХ, те међународних организација које подржавају настојања и активности Министарства одбране БиХ у јачању интегритета и борби против корупције.

Парламентарни војни повјереник БиХ у свом излагању упознао је присутне о резултатима сарадње са Генералним инспекторатом, као и о заједничким активностима која се односе на заштиту људских права професионалних војних лица и отклањање одређених системских тешкоћа. Шиљеговић је такође говорио и о сарадњи усмјереној у правцу побољшања статусних питања професионалних војних лица у категорији војника и подофицира.

На крају свог обраћања, парламентарни војни повјереник БиХ најавио је да ће наша земља бити домаћин 11. свјетске конференције војних омбудсмена, која ће од 27. до 30. октобра 2019. бити одржана у Сарајеву. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу