MENI
5.9.2019.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjelovao na konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović sudjelovao je u Konjicu na konferenciji koju je organizirao Generalni inspektorat Ministarstva obrane BiH na temu „Poduzimanje mjera u jačanju profesionalizma, integriteta i napora u borbi protiv korupcije u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH“.

Konferencija je okupila prestavnike Ministarstva obrane BiH, Oružanih snaga BiH, te međunarodnih organizacija koje podržavaju nastojanja i aktivnosti Ministarstva obrane BiH u jačanju integriteta i borbi protiv korupcije.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH u svom izlaganju upoznao je nazočne o rezultatima suradnje sa Generalnim inspektoratom, kao i o zajedničkim aktivnostima koja se odnose na zaštitu ljudskih prava profesionalnih vojnih osoba i otklanjanje određenih sustavnih teškoća. Šiljegović je također govorio i o suradnji usmjerenoj u pravcu poboljšanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih osoba u kategoriji vojnika i dočasnika.

Na kraju svog obraćanja, parlamentarni vojni povjerenik BiH najavio je da će naša zemlja biti domaćin 11. svjetske konferencije vojnih ombudsmana, koja će od 27. do 30. listopada 2019. biti održana u Sarajevu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću