MENI
17.7.2018

Članovi kolegija oba doma razgovarali sa princom Kraljevine Saudijske Arabije

Predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i Bariša Čolak, te zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarali su danas sa delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije koju predvodi princ Sultan bin Selman bin Abdulaziz Al Saud koja boravi u višednevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Izražavajući zahvalnost za podršku koju je Saudijska Arabija pružala i kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini, članovi rukovodstva parlamentarnih domova ukazali su na činjenicu da dvije zemlje krase vrlo dobri politički odnosi a da se posebno sadržajnom može ocijeniti komunikacija između njihovih parlamenata. Istovremeno, naglašeno je danas, mora se konstatirati da dobre odnose na žalost ne prate i dovoljno dobre ekonomske veze i da postoji veliki prostor za saradnju koji bi privrednici mogli kvalitetno ispuniti.

Članovi kolegija upoznali su visokog gosta sa vlastitim viđenjem aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine koji obilježava predizborna kampanja. Pri tome su izrazili i očekivanja da će oktobarski izbori proteći u korektnoj atmosferi nakon čega će biti stvoren ambijent za napredak Bosne i Hercegovine.

Princ Sultan bin Selman saglasio se sa ocjenom da je nužna bolja ekonomska saradnja Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine. On je u razgovorima najavio i da će se lično zauzeti da u njegovu zemlju vrlo brzo doputuje delegacija bosanskohercegovačkih privrednika koji bi predstavili oblasti i moguće projekte za buduće zajedničko poslovanje. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću