MENI
29.3.2018.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић разговарао с амбасадорком НР Кине

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Огњен Тадић разговарао је данас с амбасадорком Народне Републике Кине у нашој земљи Chen Bo.

Саговорници су заједнички оцијенили да је штета што је 21. марта, усљед прекида сједнице Дома народа одгођено давање сагласности за ратификацију Споразума између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе НР Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша. Стога је изражено очекивање да ће ова за боље повезивање грађана двије земље изнимно важна одлука бити донесена већ на наредном засједању Дома народа које је заказано за 17. април.

Током разговора, амбасадорка Bo упознала је предсједавајућег Тадића са кључним закључцима недавних засједања 13. Свекинеског народног конгреса (NPC) као и 13. Кинеске народне политичке савјетодавне конференције (CPPCC) која се под синтагмом "Два засједања" традиционално одржавају почетком марта сваке године. При томе је посебно нагласила напоре који се чине како би кинеско друштво кроз нове институције ефикасније надзирало токове како би се умањила опасност од појава корупције.

Предсједавајући Дома народа захвалио се на овим информацијама и изразио поштовање за коректан и продуктиван однос Народне Републике Кине према стању у свјетској политици. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу