MENI
29.3.2018.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao sa veleposlanicom NR Kine

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas sa veleposlanicom Narodne Republike Kine u našoj zemlji Chen Bo.

Sugovornici su zajednički ocijenili da je šteta što je 21. ožujka, usljed prekida sjednice Doma naroda odgođeno davanje suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade NR Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica. Stoga je izraženo očekivanje da će ova za bolje povezivanje građana dviju zemalja iznimno važna odluka biti donesena već na narednom zasjedanju Doma naroda koje je zakazano za 17. travanj.

Tijekom razgovora, veleposlanica Bo upoznala je predsjedatelja Tadića sa ključnim zaključcima nedavnih zasjedanja 13. Svekineskog narodnog kongresa (NPC) kao i 13. Kineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC) koja se pod sintagmom "Dva zasjedanja" tradicionalno održavaju početkom ožujka svake godine. Pri tome je posebno naglasila napore koji se čine kako bi kinesko društvo kroz nove institucije učinkovitije nadziralo tijekove kako bi se umanjila opasnost od pojava korupcije.

Predsjedatelj Doma naroda zahvalio se na ovim informacijama i izrazio poštovanje za korektan i produktivan odnos Narodne Republike Kine prema stanju u svjetskoj politici. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću