MENI
17.11.2017

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH učestvovat će u Briselu u radu Okruglog stola na visokom nivou o procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto, njeni zamjenici Mladen Bosić i Šefik Džaferović, te poslanica Aleksandra Pandurević učestvovat će u radu Okruglog stola na visokom nivou o regionalnoj perspektivi procesa evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, koji će se 20. i 21. novembra održati u Briselu.

Učesnici Okruglog stola, koji se organizira u okviru programa podrške Evropskog parlamenta parlamentima država u procesu proširenja Evropske unije (EU), bit će u prilici da o ključnim pitanjima procesa evropskih integracija razmijene mišljenja sa vodećim zvaničnicima Evropskog parlamenta, uključujući i stalne izvjestioce Evropskog parlamenta za zemlje regiona, kao i predsjedavajuće odbora Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama Zapadnog Balkana.

Prema programu rada Okruglog stola, učesnici će razgovarati o reformskoj agendi i njenom provođenju, o ulozi parlamenta u osnaživanju civilnog društva, s posebnim osvrtom na dobro upravljanje, vladavinu prava i sprečavanje diskriminacije, kao i o pretpristupnoj pomoći iz sredstava IPA II programa.

Učesnici će se, kako je najavljeno, susresti sa članovima Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta, kao i sa predstavnicima parlamenata zemalja članica EU.

Na marginama Okruglog stola predviđeni su i bilateralni susreti delegacija državnih parlamenata sa izvjestiocima Evropskog parlamenta. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću