MENI
9.6.2017

Bosna i Hercegovina u narednih godinu dana predsjedava Generalnim komitetom za pravdu, unutarnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a

Bosna i Hercegovina će u narednih godinu dana predsjedavati Generalnim komitetom za pravdu, unutarnje poslove i sigurnosnu saradnju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP), odlučeno je na sjednici ovog Komiteta održanoj uoči sutrašnjeg Četvrtog plenarnog zasjedanja PSSEECP-a u Zagrebu.

Za predsjednika Generalnog komiteta za pravdu, unutarnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a izabran je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSSEECP-a Bariša Čolak.

Delegaciju PSBiH na Četvrtom plenarnom zasjedanju PSSEECP-a, osim gospodina Čolaka, činit će predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSSEECP-a Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Momčilo Novaković i članica Delegacije Hanka Vajzović.

Danas su u Zagrebu, u okviru priprema za Četvrto plenarno zasjedanje PSSEECP-a, održane i sjednice Generalnog komiteta za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku, kojim će u narednih godinu dana predsjedavati Turska, kao i Generalnog komiteta za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, kojim će, kako je odlučeno, predsjedavati Crna Gora.

Inače, tokom Plenarne sjednice PSSEECP-a učesnicima će se, u okviru teme „Veza – saradnja – komunikacija: kako naprijed“, obratiti predsjedavajući oba doma PSBiH Šefik Džaferović i Bariša Čolak. Također, na sutrašnjoj sjednici očekuje se usvajanje Završne deklaracije PSSEECP-a, kao i Programa rada za period 2017/2018. godina. 

Predsjedavanje PSSEECP-om u narednih godinu dana sutra će od Hrvatske preuzeti Slovenija. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću