MENI
9.5.2014

Članica Stalne delegacije PS BiH u PS VE Ismeta Dervoz u Istanbulu na sjednici Komiteta za nauku, kulturu, obrazovanje i medije PS Vijeća Evrope


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PS VE) Ismeta Dervoz učestvovat će u radu sjednice Komiteta za nauku, kulturu,obrazovanje i medije PS VE, koja će 12. i 13. maja 2014. godine biti održana u Istanbulu.

Kako je najavljeno iz PS VE, prvog dana zasjedanja Komiteta bit će raspravljano o ulozi parlamenata u zaštiti medijskih sloboda i javnosti. U okviru ove teme razgovarat će se i o dvije podteme koje se odnose na zaštitu medijskih sloboda u Evropi i na jačanje transparentnosti vlasništva nad medijima.

Drugog dana zasjedanja Komiteta bit će riječi o ulozi parlamenata u zaštiti internetskih sloboda i u jačanju upravljanja internetom, s posebnim osvrtom na dvije podteme – koordiniranje strategije za efikasno upravljanje internetom i povećanje saradnje protiv internetskog terorizma i drugih napada na internetu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću