MENI
21.5.2014

Poslanica Ismeta Dervoz na zasjedanju Stalnog komiteta PS VE u Bakuu


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PS VE) Ismeta Dervoz predstavljat će, u funkciji prve zamjenice predsjedavajuće Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju VE, taj Komitet na zasjedanju Stalnog komiteta VE, koje će u petak, 23. maja 2014. godine, biti održano u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Tokom zasjedanja Stalnom komitetu VE na usvajanje će biti ponuđen izvještaj pod nazivom „Unapređenje saradnje između nacionalnih institucija za ljudska prava i parlamenata na pitanjima ravnopravnosti i nediskriminacije“. Ovaj izvještaj ranije ove godine usvojio je Komitet za ravnopravnost i nediskriminaciju VE.

Predviđeno je da zasjedanje Stalnog komiteta otvori gospođa Anne Brasseur, predsjednica Parlamentarne skupštine VE. Članovima Stalnog komiteta obratit će se i predsjednik Parlamenta
Republike Azerbejdžan Ogtay Asadov, a najavljeno je da će članovi Stalnog komiteta o aktuelnim političkim pitanjima razmijeniti mišljenja sa ministrom inostranih poslova Azerbejdžana Elmarom Mammadyarovom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću