MENI
27.5.2014

Članovi Grupe prijateljstva PS BiH razgovarali sa parlamentarcima iz Jordana


Članovi Komisije za vanjske poslove Parlamenta Jordana, koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji, razgovarali su danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) sa članovima Grupe prijateljstva PS BiH za odnose sa zemljama Bliskog istoka Ismetom Dervoz i Salkom Sokolovićem o unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Naglašavajući da je Jordan bio uz BiH u najtežim trenucima, predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Parlamenta Jordana dr. Hazem Qashou poručio je da će njegova zemlja naći načina da pomogne BiH da sanira tragične posljedice poplava, kao i da u budućnosti bude snažnije prisutna u BiH.

Članica Grupe prijateljstva Ismeta Dervoz zahvalila je jordanskim kolegama na najavi posjete područjima u BiH koja su pogođena poplavama i izrazila uvjerenje da će prijateljski Jordan i u budućnosti podržavati i pomagati BiH.

Gospođa Dervoz rekla je će u najskorije vrijeme biti potpisan protokol o saradnji dvije zemlje u oblasti kulture i izrazila očekivanje da će potpisivanje tog protokola donijeti konkretne korake saradnje u toj oblasti.

Na kraju susreta dr. Qashou pozvao je parlamentarce iz BiH da posjete Parlament Jordana i tu zemlju u kojoj, kako je rekao, ljudi iz BiH imaju mnogo prijatelja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću