MENI
28.3.2017

Rukovodstvo Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i parlamentarni vojni povjerenik BiH prisustvovali ceremoniji primopredaje dužnosti komandanta EUFOR-a

Predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i Borjana Krišto te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović prisustvovali su danas ceremoniji primopredaje dužnosti komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, koja je upriličena u kampu Butmir u Sarajevu.

Činom primopredaje, novi komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-major Anton Waldner preuzeo je dužnost od dosadašnjeg glavnokomandujućeg EUFOR-a u BiH general-majora Friedricha Schottera.

Tokom ceremonije naročito je istaknuta uloga EUFOR-a u provođenju misije očuvanja mira u našoj zemlji, kao i obuke koju pripadnici ove misije pružaju profesionalnim vojnim licima u Oružanim snagama BiH. Uz zahvalnost na izuzetnoj saradnji sa predstavnicima institucija odbrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, posebno je naglašena dobra komunikacija koju je EUFOR u prethodnom periodu imao sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću