MENI
22.2.2017

Članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE na 16. zimskom zasjedanju PSOSCE

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE) Bariša Čolak i Halid Genjac učestvovat će u radu 16. zimskog zasjedanja PSOSCE-a, koje će se 23. i 24. februara održati u Beču.

Plenarno zasjedanje započet će, kako je najavljeno, obraćanjima predsjednice PSOSCE-a Christine Muttonen, predsjedavajućeg OSCE-a i ministra vanjskih poslova Austrije Sebastiana Kurtza i predsjednice Nacionalnog vijeća Austrije Doris Bures.

Programom zasjedanja predviđene su i odvojene sjednice Generalnog komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja, Generalnog komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i okoliš, te Generalnog komiteta za politička pitanja i sigurnost.

Drugog dana zasjedanja, u okviru zajedničke sjednice tri generalna komiteta, planirane su rasprave o Izvještaju generalnog sekretara OSCE-a ambasadora Lamberta Zanijera, kao i o Izvještaju specijalne predstavnice OSCE za pitanja jednakosti spolova, nakon čega je predviđena specijalna debata na temu: „Zaštita ljudskih prava u kriznim vremenima“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću