MENI
10.9.2014

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić u Oslu na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić učestvovat će 11. i 12. septembra 2014. godine u Oslu na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope.

Na otvaranju Konferencije, koja se, povodom obilježavanja 200 godina od proglašenja norveškog Ustava, održava u zgradi Parlamenta Norveške, učesnike će pozdraviti predsjednik parlamenta zemlje domaćina Olemic Thommessen i predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope gospođa Anne Brasseur.

Programom Konferencije predviđeno je da dr. Ljubić održi govor u okviru prve teme o kojoj će se raspravljati na ovom skupu, a koja je definirana kao „Temeljna ustavna prava i slobode – učestvovanje, povjerenje i javna rasprava kao uvjet za demokratiju“.

Učesnici skupa, koji se svake dvije godine održava u nekoj od zemalja članica Vijeća Evrope, raspravljat će i o još dvije teme – „Demokratija, suverenitet i sigurnost u Evropi“ i „Većina i opozicija – uspostavljanje ravnoteže u demokratiji“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću