MENI
10.9.2014

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadorom Savezne Republike Njemačke


"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović je primio u nastupnu posjetu ambasadora Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini NJ.E.Christiana Hellbacha.

Presjedavajući Čović je poželio dobrodošlicu ambasadoru u BiH i uspjeh u budućem diplomatskom radu te izrazio vjerovanje u nastavak dosadašnje uspješne saradnje Ambasade Savezne Republike Njemačke sa institucijama BiH.

Politička i ekonomska situacija, socijalne i privredne prilike, Opći izbori te euroatlantski integracijski proces u Bosni i Hercegovini su bile teme razgovora. U okviru toga dr. Čović je detaljno informirao ambasadora Hellbacha o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u BiH.

Jedna o tema kojoj je posvećena posebna pažnja su socijalne prilike i brojni nagomilani privredni problemi. U tom kontekstu predsjedavajući Čović je naglasio potrebu što hitnijeg implementiranja izbornih rezultata i stavljanje u vrh prioriteta rješavanje istih. Također je naglasio kako je sigurna pravna država uvjet za inteziviranje stranih ulaganja u našu zemlju.

Obostrana ocjena je kako budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji nema alternative. Iskustva, podrška i pomoć drugih država su dobrodošla ali odgovornost i spremnost za provođenje ključnih reformi leže na domaćim institucijama istakao je dr. Čović," saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću