MENI
24.9.2014

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove dr. Mirza Kušljugić u Zagrebu na 5. sastanku predsjedavajućih odbora za vanjsku politiku parlamenata regiona Jugoistočne Evrope


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Mirza Kušljugić učestvovat će 25. i 26. septembra u Zagrebu na 5. Sastanku predsjedavajućih odbora za vanjsku politiku u parlamentima regiona Jugoistočne Evrope.

Programom dvodnevnog sastanka, čiji je domaćin Hrvatski sabor, predviđeni su razgovori o pravcima i mehanizmima privredne saradnje zemalja regiona, kao i o teškoćama i izazovima s kojima se zemlje Jugoistočne Evrope suočavaju u procesu proširenja Evropske unije.

Učesnicima skupa u Zagrebu dr. Kušljugić će se obratiti u uvodnom dijelu, kada je predviđeno da govore i predsjedavajući odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Skupštine Crne Gore, Narodne skupštine Srbije, Sobranja Makedonije i Državnog zbora Slovenije.

Učesnike sastanka pozdravit će i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, kao i član Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Njemačke Josip Juratović.

Tokom skupa u Zagrebu bit će predstavljen i model saradnje Višegradske grupe, a sastanak će biti okončan usvajanjem zaključaka u vezi sa najavljenim temama razgovora. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću