MENI
26.9.2014

Članice Stalne delegacije PSBiH u PSVE Milica Marković i Ismeta Dervoz učestvuju na redovnom jesenjem zasjedanju PSVE u Strazburu


Članice Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i poslanice u Predstavničkom domu PSBiH Milica Marković i Ismeta Dervoz učestvovat će na redovnom jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koje se od 29. septembra održava u Strazburu.

Kako je najavljeno iz PSVE, tokom zasjedanja raspravljat će se o aktuelnim pitanjima u vezi sa krizom u Ukrajini, o funkcioniranju demokratskih institucija u Gruziji, te o poštivanju obaveza Albanije.

Predviđena je i rasprava o položaju žena u izgradnji demokratskih država nakon revolucija u arapskim zemljama, o djelovanju protiv izražavanja neonacizma i ksenofobije, kao i zajednička rasprava o dobroj upravi, kvalitetu obrazovanja i podizanju statusa stručnog obrazovanja i obuke.

Tokom redovnog jesenjeg zasjedanja, koje će trajati do 3. oktobra, članovi PSVE diskutirat će i o aktivnostima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i o aktivnostima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u 2013. i 2014. godini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću