MENI
27.9.2014

Održana komemorativna sjednica povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Sulejmana Tihića


U prisustvu članova porodice, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i članova Kolegija, poslanika i delegata oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predsjedavajućeg i ministara u Vijeću ministara BiH, članova diplomatskog kora i velikog broja prijatelja i poštovalaca, u Velikoj sali PSBiH održana je komemorativna sjednica povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Sulejmana Tihića.

Od gospodina Tihića u ime Kolegija Doma naroda PSBiH oprostili su se predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Staša Košarac.

U ime Predsjedništva BiH prisutnima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Od gospodina Tihića, koji je bio predsjednik Stranke demokratske akcije, oprostila su se dva potpredsjednika te stranke Asim Sarajlić i Adil Osmanović.

Po okončanju komemorativne sjednice, ispred zgrade PSBiH preminulom zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda klanjana je dženaza, nakon čega je tabut ispraćen za Šamac, gdje će, u haremu Bijele džamije, danas biti obavljen ukop preminulog Sulejmana Tihića.

Tokom prijepodneva veliki broj zvaničnika i građana BiH upisao se u knjigu žalosti, koja je bila otvorena u zgradi PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću