MENI
2.10.2014

Član Stalne delegacije PSBiH u PS OSCE-a dr. Mirza Kušljugić na jesenjem zasjedanju PS OSCE-a u Ženevi


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) dr. Mirza Kušljugić učestvovat će na redovnom jesenjem zasjedanju PSOSCE-a, koje će od 3. do 5. oktobra biti održano u Ženevi.

Kako je najavljeno iz PSOSCE-a, jesenje zasjedanje u cjelosti će biti posvećeno ulozi parlamenata zemalja članica u suočavanju sa novim sigurnosnim izazovima. Prema predloženom dnevnom redu, centralna tema zasjedanja bit će razmatrana u tri sesije, posvećene političkoj i vojnoj dimenziji, ekonomskoj i ekološkoj dimenziji, kao i humanitarnoj dimenziji sigurnosnih izazova.

U uvodnom dijelu zasjedanja predviđeno je da se učesnicima obrate predsjednik PS OSCE-a Ilkka Kanerva, predsjedavajući Vijeća kantona Švicarske, gornjeg doma Švicarskog parlamenta Hannes Germann, kao i ministar vanjskih poslova Švicarske Didier Burkhalter.

Osim sjednice Stalnog komiteta PSOSCE-a, tokom trodnevnog zasjedanja u Ženevi predviđeno je i održavanje Mediteranskog foruma PSOSCE-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću