MENI
13.10.2014

Dr. Božo Ljubić i dr. Milorad Živković učestvuju u radu 87. Rose-Roth seminara u Varšavi


Predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a dr. Božo Ljubić i član te delegacije dr. Milorad Živković učestvovat će 14. i 15. oktobra 2014. u Varšavi u radu 87. Rose-Roth seminara, čiji je organizator PSNATO, a domaćin Donji dom (Sejm) Parlamenta Republike Poljske.

U radu Seminara, koji nosi radni naziv: „Istočna Evropa: novi politički i sigurnosni izazovi“, učestvovat će predstavnici delegacija iz 15 zemalja članica NATO - saveza, kao i predstavnici sedam pridruženih zemalja članica PSNATO, među kojima je i BiH.

Učesnici 87. Rose-Roth seminara po sesijama će obaviti raspravu o pitanju podrške nezavisnosti Ukrajine, njenom evropskom izboru i takozvanom „ruskom faktoru“, te učvršćivanju demokratije i unapređivanju euroatlantskih integracija Gruzije. Tokom seminara raspravljat će se i o unutarnjim i vanjskim izazovima integracije Moldavije u Evropsku uniju, te o unutarnjoj dinamici i vanjskoj politici Bjelorusije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću