MENI
20.1.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSVE

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Senad Šepić i članovi Delegacije Mladen Bosić, Milica Marković i Damir Arnaut učestvovat će na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSVE, koji će se od 23. do 27. januara ove godina održati u Strazburu.

Najavljenim dnevnim redom, učesnici prvog dijela redovnog zasjedanja PSVE raspravljat će o humanitarnoj krizi u Gazi, o situaciji u Libanu i njenim posljedicama za regionalnu i evropsku sigurnost, te o jačanju socijalnog dijaloga kao instrumenta za stabilnost i smanjenje socijalnih i ekonomskih nejednakosti.

Bit će riječi i o funkcioniranju demokratskih institucija u Turskoj i Ukrajini, kao i o situaciji u Siriji i njenim posljedicama na susjedne zemlje.

Tokom petodnevnog zasjedanja, razgovarat će se i o napadima na novinare i medijske slobode u Evropi, o izazovima i odgovornostima online medija i novinarstva, te o tome kako zaustaviti cyber diskriminaciju i online mržnju. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću