MENI
16.12.2014

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Države Kuvajt


Vrlo dobre i prijateljske odnose Bosna i Hercegovina i Država Kuvajt trebaju dodatno osnažiti jakom ekonomskom saradnjom i učiniti sve kako bi se otklonile barijere koje predstavljaju prepreku snažnijem povezivanju na privrednom planu. Ovo je, između ostalog, zaključeno tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i ambasadora Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Nj. E. Nassera Riden Thamer Al Motairija.

Ambasador Motairi iskazao je spremnost Kuvajta da razvija ekonomske odnose na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine i pomoć pruža svim bosanskohercegovačkim građanima a naročito onima kojima je podrška neophodna nakon što su pogođeni elementarnim nepogodama. U tom kontekstu, on je upoznao predsjedavajućeg Džaferovića sa tokom obnove 150 kuća koje nakon poplava Kuvajt sanira u Orašju.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović je informirao ambasadora sa procesom uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini nakon oktobarskih izbora, kao i o mjerama koje BiH treba poduzeti kako bi se deblokirao proces integracije u EU i NATO.

Ovom prilikom ambasador Motairi prenio je i čestitke predsjednika Parlamenta Kuvajta predsjedavajućem Džaferoviću na izboru, te uputio poziv članovima Kolegija Predstavničkog doma da zvanično posjete Kuvajt. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću