MENI
22.12.2014

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom NR Kine


Bosna i Hercegovina i Kina imaju vrlo dobre političke odnose koji nisu opterećeni neriješenim međusobnim pitanjima. Međutim, uz rad na njihovom daljem produbljavanju, treba intenzivno stvarati uvjete za snažnije povezivanje na ekonomskom planu, naglašeno je prilikom današnjeg radnog susreta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjane Krišto s ambasadorom Narodne Republike Kine u našoj zemlji Dong Chunfengom. Sagovornici su se saglasili u ocjeni da pred novim vlastima naše zemlje stoje veliki zadaci u čemu rad na ekonomskom razvoju i zapošljavanju predstavlja najviše prioritete a postoje realne mogućnosti da brojni ciljevi budu postignuti i kroz jače povezivanje privrednika dvije prijateljske zemlje.

Gospođa Krišto zahvalila je gostu na pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji naročito u medicinskoj opremi, ali i njenom doprinosu razvoju poljoprivrede kao i u brojnim drugim oblastima.
Izrazila je očekivanje da će u narednom periodu biti otvorena nova poglavlja saradnje te istakla ličnu i spremnost Parlamentarne skupštine BiH da tom procesu da puni konstruktivni doprinos. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću