MENI
29.12.2014

Konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma


Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas su konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma PSBiH.

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izabran je Željko Komšić. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Aleksandra Pandurević, a za drugog zamjenika Damir Arnaut. Članovi ove Komisije su i poslanici Šefik Džaferović, Senad Šepić, Momčilo Novaković, Nikola Lovrinović, Borjana Krišto i Lazar Prodanović.

Za predsjedavajuću Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH izabrana je Dušanka Majkić. Za prvu zamjenicu predsjedavajuće izabrana je Monika Tomić, a za drugu zamjenicu Nermina Kapetanović. Članovi ove Komisije su i poslanici Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Mladen Bosić, Željko Komšić, Mirsad Đonlagić i Denis Bećirović.

Za predsjedavajućeg Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH izabran je Šemsudin Mehmedović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Nenad Lalić, a za drugog zamjenika Nikola Lovrinović. Članovi ove Komisije su i poslanici Safer Demirović, Miroslav Milovanović, Nikola Špirić, Mensura Beganović, Mirsad Mešić i Zaim Backović.

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH izabran je Vjekoslav Bevanda. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Salko Sokolović, a za drugog zamjenika Nenad Lalić. Članovi ove Komisije su i poslanici Amir Fazlić, Aleksandra Pandurević, Dušanka Majkić, Jasmin Emrić, Damir Bećirović i Mirsad Isaković.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH izabran je Momčilo Novaković. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Nikola Lovrinović, a za drugu zamjenicu Hanka Vajzović. Članovi ove Komisije su i poslanici Šemsudin Mehmedović, Amir Fazlić, Jovan Vukovljak, Staša Košarac, Fehim Škaljić i Mirsad Mešić.

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH izabran je Mirsad Isaković. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Milica Marković, a za drugu zamjenicu Diana Zelenika. Članovi ove Komisije su i poslanici Nermina Kapetanović, Sadik Ahmetović, Jovan Vukovljak, Borislav Bojić, Maja Gasal – Vražalica i Saša Magazinović.

Konstituirana je i Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, za čijeg je predsjedavajućeg izabran Asim Sarajlić. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Aleksandra Pandurević, a za drugu zamjenicu Diana Zelenika. Članovi ove Komisije su i poslanici Damir Bećirović, Fehim Škaljić, Vjekoslav Bevanda, Mirsad Mešić, Lazar Prodanović, Zaim Backović, Jasmin Emrić, Momčilo Novaković i Jovan Vukovljak. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću