MENI
23.12.2016.

У функцији нова веб - страница Парламентарне скупштине БиХ

Од 28. новембра 2016. године у функцији је нова веб – страница Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ), путем које корисници, захваљујући бројним побољшањима која су учињена током њене израде, на једноставнији и бржи начин долазе свих актуелних информација о раду ПСБиХ, као и до архивираних докумената и садржаја из свих претходних сазива ПСБиХ.

Нова веб - страница ПСБиХ, чија је израда трајала више мјесеци, једна је од најобимнијих и најфункционалнијих веб - страница институција БиХ, будући да корисницима, путем мултимедијалних садржаја, у документима, информацијама и сликама, чини доступним све резултате рада највише законодавне институције у држави. Савремени дизајн, побољшане и обогаћене фотографије, нови и прегледан календар свих активности у ПСБиХ, те обогаћени линкови са новим текстовима и подацима, чине да нова веб – страница у потпуности испуњава своју мисију – значајно увећава транспарентност рада ПСБиХ и гради веће повјерење јавности у највише законодавно тијело БиХ.

Највећа новина на страници јесте њена интегрисаност са OWIS системом, чиме су корисницима доступни сви документи из овог и ранијих сазива ПСБиХ. Сви закони, посланичка и делегатска питања и одговори, као и међународни документи интегрисани су са апликативним рјешењем [email protected], што значи да се база података континуирано одржава на основу садржајне, формалне и процедуралне обраде докумената.

На новој веб - страници побољшан је и уједињен парламентарни календар, који обухвата не само сједнице домова и радних тијела ПСБиХ него и све међународне активности и остале догађаје који се односе на активности посланика и делегата ПСБиХ.

Новина је и доступност биографских података о свим претходним сазивима ПСБиХ. Архива садржи све доступне биографске податке и фотографије посланика и делегата, затим чланова колегијума домова ПСБиХ, те чланова Колегијума Секретаријата ПСБиХ од 1996. године до данас. Презентовани су и сви подаци о клубовима посланика, странкама које су биле заступљене у ПСБиХ, као и члановима свих парламентарних комисија у ранијим сазивима. Бирањем сазива, домова ПСБиХ и имена посланика или делегата, како у актуелном тако и у прошлим сазивима ПСБиХ, на једноставан начин могуће је доћи до података о свим посланицима и делегатима који су обављали дужност у ПСБиХ.

Обогаћен је такође и садржај текстова на свим линковима, посебно информације везане за Програм „Отворени парламент“, надлежности парламентарних комисија, прес - кутак, као и линкове „Парламент и ЕУ“, „Често постављана питања“, „Парламентарна библиотека“, „Културни догађаји/изложбе у ПСБиХ“. Новим органиграмима, допуњеним текстовима и биографијама учињен је садржајнијим и линк Секретаријата ПСБиХ.

Приступ новој веб - страници омогућен је и путем нове и садржајније мобилне апликације.

Нова веб - страница редизајнирана је уз подршку Мисије ОЕСС-а у БиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу