MENI
9.2.2015.

Сусрет предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића са шефицом Канцеларије Савјета Европе


Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао је са шефицом Канцеларије Савјета Европе у БиХ Mary Ann Hennessey.

Госпођа Hennessey посебно се интересовала за процес припрема наше земље за преузимање предсједавања Савјетом Европе у периоду мај-новембар ове године, као и за процес именовања Сталне делегације ПСБиХ при Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Тема разговора данас је био и поцес успоставе власти у Федерацији БиХ и на државном нивоу. По ријечима предсједавајућег Џаферовића, постоје сви услови да након избора предсједника и потпредсједника Федерације снажно покрене процес именовања и потврђивања Савјета министара и Владе Федерације БиХ како би прије истека фебруара процес успоставе ова два извршна органа био у потпуности окончан. Међутим, саговорници су се сложили да тек након тога наступа најозбиљнији посао који се тиче провођења бројних реформских захвата који би требали резултирати ступањем на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању као и предавањем кредибилне апликације за стицање кандидатског статуса за чланство у ЕУ прије краја ове године. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу