MENI
17.12.2010

ODRŽANA SJEDNICA NEZAVISNOG ODBORA



Na danas održanoj 11. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrana je informacija o dostavljenim odgovorima kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, u vezi podataka o ukupnom broju radnih mjesta za koja se traži čin samostalnog i čin glavnog inspektora, kao i podaci koliko je samostalnih inspektora i glavnih inspektora sa stečenim zvanjem pravne, kriminalističke ili druge struke sigurnosnog smjera.

Tako su se članovi Nezavisnog odbora na današnjoj sjednici upoznali sa podacima koje su dostavili MUP-ovi Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Posavskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zapadnohercegovačkog kantona i Kantona 10.
Takođe, odlučeno je da se do naredne sjednice napravi pregled ukupnog broja radnih mjesta za koja se traži čin samostalnog i čin glavnog inspektora, kao i podaci o stečenom zvanju, kako u ministarstvima unutarnjih poslova kantona Federacije BiH, tako i MUP-u Federacije BiH, MUP-u Republike Srpske, Policiji Brčko Distrikta BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), kao i Graničnoj policiji BiH.
Zaključeno je da se do naredne sjednice sačini i izvještaj o radu Nezavisnog odbora za 2010. godinu, kao i plan rada za narednu godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću