MENI
17.12.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA PRVIM SAVJETNIKOM U AMBASADI CRNE GORE U BiH



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao je danas s Radomirom Sekulovićem, prvim savjetnikom u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini, u vezi priprema za organizaciju regionalne konferencije o ljudskim pravima u oružanim snagama zemalja regije.

Gospodin Sekulović je podržao ideju održavanja regionalne konferencije, te istakao kako će regionalna konferencija o ljudskim pravima u oružanim snagama zemalja regije predstavljati i važnu vezu u ostvarenju dobrosusjedskih odnosa, kao i pospješiti njihov put ka euroatlanskim integracijama.
Tokom današnjeg sastanka, prvi savjetnik u Ambasadi Crne Gore izrazio je interesovanje za dosadašnji rad Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika, s posebnim naglaskom na implementaciju Zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH. Istakao je zadovoljstvo što je u BiH uspostavljena institucija Ureda s ciljem vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH. 
Gospodin Šiljegović se zahvalio na posjeti i podršci organizacije regionalne konferencije, čije će održavanje biti prilika da učesnici razmjene mišljenja i iskustva koja se tiču zaštite ljudskih prava i sloboda pripadnika oružanih snaga zemlja iz kojih dolaze. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću