MENI
25.2.2015

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića s ambasadorom Švicarske Konfederacije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Švicarske Konfederacije Heinrichom Maurerom.

Predsjedavajući Džaferović iskoristo je ovu priliku da se zahvali Švicarskoj na dosadašnjoj pomoći koju pruža obnovi Bosne i Hercegovine i razvoju demokratskih odnosa u našoj zemlji a posebno na brzoj reakciji ove prijateljske zemlje nakon prošlogodišnjih poplava i prirodne nesreće koje su zadesile narod BiH.

- Impozantna je lista razvojnih projekata u kojima učestvuje prijateljska Švicarska, a posebno su prepoznati projekti zapošljavanja mladih u BiH kao i pomoć lokalnim zajednicama, istaknuo je danas predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović i dodao da će na temelju vrlo dobrih političkih odnosa dvije zemlje takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Ambasador Maurerom naročito se interesirao se proces uspostave vlasti u BiH kao i poteze koje naša zemlja čini na putu ka punopravnom članstvu u EU i pozdravio odlučnost zvaničnika BiH da iskoriste inicijativu EU za snažan iskorak naprijed. Predsjedavajući Džaferović izrazio je uvjerenje da će vrlo brzo biti okončan proces konstituiranja izvršne vlasti na nivou BiH i Federacije i da će tim činom otpočeti široki proces reformi koje će doprinijeti rastu standarda građana, otvaranju ekonomskih perspektiva i pristupanju naše zemlje EU. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću