MENI
4.11.2010

ODRŽANA 3. SJEDNICA NEZAVISNE KOMISIJE ZA PRAĆENJE UVJETA BORAVKA U ZAVODIMA, POSTUPANJE I POŠTIVANJE LJUDSKIH PRAVA OSOBA NAD KOJIMA SE IZVRŠAVAJU KRIVIČNE SANKCIJE I DRUGE MJERE KOJE JE IZREKAO U KRIVIČNOM POSTUPKU SUD BIH, STRANI SUDOVI ZA DJELA PREDVIĐENA KRIVIČNIM ZAKONOM BIH ILI MEĐUNARODNIM UGOVOROM ČIJA JE POTPISNICA BIH, ILI DRUGI SUD U SKLADU SA ZAKONOM BIH



Na danas održanoj 3. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH, ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH, usvojen je zahtjev, koji će biti upućen Sekretarijatu PSBiH, za rješavanje pitanja vezanih za uvjete rada Nezavisne komisije.

Razmatrani su i prijedlozi Poslovnika o radu i Odluke o službenoj legitimaciji članova Nezavisne komisije. Tokom razmatranja, odlučeno je da tekst Odluke o službenoj legitimaciji postaje sastavni dio teksta Poslovnika o radu Nezavisne komisije. Zaključeno je da će članovi komisije konačan stav o Poslovniku o radu Nezavisne komisije donijeti na sljedećoj sjednici. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću