MENI
6.10.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTOROM ODJELA ZA SIGURNOSNU SARADNJU OSCE-a U BiH



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao je danas sa brigadnim generalom Victorom von Wilckenom, direktorom Odjela za sigurnosnu saradnju u Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Tema razgovora je bila organizacija konferencije „Značaj i uloga parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta“ koja će se održati u Sarajevu, 19. oktobra 2010. godine.

Gospodin Šiljegović je u razgovoru istakao da je cilj organiziranja Konferencije iznošenje dosadašnjih iskustava vojnog povjerenika u zaštiti ljudskih prava i sloboda, te prezentacija saradnje predstavnika drugih institucija s vojnim povjerenikom.
Gospodin von Wilcken je obavijestio Šiljegovića da će konferenciji prisustvovati i njemački parlamentarni vojni povjerenik, Hellmut Königshaus. Parlamentarni vojni povjerenik izrazio je zahvalnost na ulozi OSCE kao suorganizatora konferencije i upoznao direktora Odjela kako su, među brojnim učesnicima, na Konferenciju pozvani zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH, ambasador NJ. E. Vadim Igorevich Kuznetsov, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Branko Zrno, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, načelnik Zajedničkog štaba BiH general Miladin Milojičić, generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH general Husein Tursunović, te predstavnici vjerskih službi Ministarstva odbrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću