MENI
31.3.2015

Predstavnički dom PSBiH potvrdio odluku o imenovanju Vijeća ministara BiH


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdio je na 3. hitnoj sjednici Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Prema potvrđenoj Odluci, za ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH imenovan je Igor Crnadak, a za njegovog zamjenika Josip Brkić.

Za ministra finansija i trezora u Vijeću ministara BiH imenovan je Vjekoslav Bevanda, a za njegovog zamjenika Mirsad Žuga.

Za ministra pravde u Vijeću ministara BiH imenovan je Josip Grubeša, a za njegovog zamjenika Nezir Pivić.

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH postao je Dragan Mektić, a njegov zamjenik je Mijo Krešić.

Za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH imenovan je Mirko Šarović, a za njegovog zamjenika Mato Franjičević.

Za ministra saobraćaja i komunikacija u Vijeću ministara BiH imenovan je Slavko Matanović.

Za ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH imenovan je Adil Osmanović, a za njegovog zamjenika Đorđe Miličević.

Za ministricu za ljudska prava i izbjeglice imenovana je Semiha Borovac, a za njenog zamjenika Predrag Jović.

Za ministricu odbrane imenovana je Marina Pendeš, a za njene zamjenike Boris Jerinić i Emir Suljagić.

Prema potvrđenoj odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, za njegove zamjenike imenovani su Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.

Nakon potvrđivanja odluke, imenovani ministri i zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH dali su i svečanu izjavu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću