MENI
20.4.2015

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i član Stalne delegacije PSBiH u PSVE Mladen Bosić izabran za potpredsjednika PSVE


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Mladen Bosić izabran je danas u Strasbourgu za potpredsjednika PSVE iz BiH do kraja ove godine.

Zasjedanje je započelo obraćanjem predsjednice PSVE Anne Brasseur, a planirano je da se učesnicima danas obrati i ministar vanjskih i evropskih poslova Belgije i predsjedavajući Komiteta ministara Didier Reynders. Veliku pažnju izaziva i za sutra najavljeno obraćanje njegovog veličanstva kralja Belgije.

Tokom proljetnog zasjedanja PSVE, koje će trajati do 24. aprila, vodit će se rasprave i o aktuelnim temama vladavine prava, demokratije i zaštite ljudskih prava, u kojima će aktivno učestvovati i članovi Stalne delegacije PSBiH u PSVE.

Inače, Parlamentarnu skupštinu BiH na proljetnom zasjedanju PSVE predstavljaju predsjedavajući Stalne delegacije PSBiH u PSVE Senad Šepić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto te članovi delegacije Mladen Bosić, Milica Marković i Željko Komšić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću