MENI
29.3.2008

DELEGACIJA BRITANSKE GRUPE PRI INTERPARLAMENTARNOJ UNIJI U POSJETI BIH (ONASA)



Delegacija Britanske grupe pri Interparlamentarnoj uniji doputovaće danas u zvaničnu posjetu BiH, gdje će od sutra imati više radnih susreta sa predstavnicima bh. vlasti.
Kako je saopštio Parlament BiH, za ponedjeljak je najavljen sastanak sa članovima delegacije Parlamenta BiH pri Interparlamentarnoj uniji, a zatim i sa članovima Kolegija Zastupničkog  doma, nakon čega su u 13.15 sati planirane izjave za medije.

Delegacija Britanske grupe pri Interparlamentarnoj uniji će se sastati i sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Rajkroftom (Matthew Rycroft), te prisustvovati okruglom sto sa predstavnicima komisija za vanjsku politiku, trgovinu i ljudska prava i parlamentarnih stranaka.
Za utorak su najavljeni sastanci sa zamjenicom ministra vanjskih poslova BiH Anom Trišić-Babić, članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, te kolegijem oba doma Parlamenta Federacije BiH. 
U srijedu će gosti iz Velike Britanije otputovati u Banjaluku, gdje će se sastati sa predsjednikom Republike Sprske (RS) Rajkom Kuzmanovićem, predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem i premijerom RS Miloradom Dodikom.
U četvrtak će otputovati u Mostar kako bi razgovarali sa gradskim i kantonalnim čelnicima, te obišli Stari Most i tekiju u Blagaju, dok su za petak najavljeni susreti sa premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem, predsjednikom SDP BiH  Zlatkom Lagumdžijom i predstavnicima Istraživačko-dokumentacionog centra. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću