MENI
18.3.2008

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA BIH DANAS O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA (ONASA)



U Sarajevu je počela 24. sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH tokom koje će u drugom čitanju biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH.

U prvom čitanju zastupnici bi se trebali izjasniti o Prijedlogu okvirnog zakona o zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, te Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH.
Očekuje se i izjašnjavanje o Izvještaju Zajedničke komisije o usaglašavanju teksta Zakona o internoj reviziji institucija BiH, te o Informaciji Vijeća ministara BiH o aktivnostima u vezi s formiranjem i radom Komisije za ispitivanje istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine. 
Na dnevni red je uvrštena Rezolucija o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije koju je predložio zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) Branko Dokić i Inicijativa o donošenju strategije za borbu protiv korupcije, čiji predlagač je Denis Bećirović iz Socijaldemokratske partije (SDP). (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću