MENI
7.3.2008

REAGIRANJE BERIZA BELKIĆA NA PISMO MILORADA ŽIVKOVIĆA PREDSJEDAVAJUĆEM PREDSJEDNIŠTVA BiH



U povodu pisma predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorada Živkovića u kojem se od Predsjedništva BiH traži zvaničan prevod i skupštinska verifikacija Ustava BiH, zamjenik predsjedavajućeg Beriz Belkić zamolio nas je da medijima uputimo sljedeće reagiranje.
„Ne sporim pravo Milorada Živkovića da njeguje korespodenciju sa drugim državnim institucijama i da od njih zahtijeva rješavanje krupnih državnih pitanja.  

Međutim, zalažem se i činit ću to i ubuduće da ovakvi istupi čelnika Predstavničkog doma, bilo da ih čine predsjedavajući ili njegovi ravnopravni zamjenici, budu plod konsenzusa i dogovora unutar Kolegija Predstavničkog doma. Stoga ću na prvoj narednoj sjednici Kolegija Predstavničkog doma tražiti da se podcrta potreba da zahtjevi poput prevoda verifikacije Ustava BiH, zvaničnog prevoda presude Međunarodnog suda pravde ili bilo kojeg za Bosnu i Hercegovinu veoma bitnog dokumenta budu rezultat konsenzusa i dogovora bez preglasavanja na čemu deklarativno i neprestano insistiira upravo predsjedavajući Živković. Ujedno, podsjećam Milorada Živkovića da su njegova i kancelarije njegovih zamjenika Nike Lozančića i mene međusobno udaljene svega desetak metara i da smo apsolutno na raspolaganju za bilo kakvu komunikaciju pa i dogovore o ovako krupnim potezima. (kraj)


 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću