MENI
24.2.2008

SUTRA NASTAVAK 11. I 12. SJEDNICA DOMA NARODA PARLAMENTA BIH (ONASA)



U Sarajevu je za sutra zakazana 11. sjednica Doma naroda Parlamenta BiH na kojoj bi se delegati trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o denacionalizaciji u prvom čitanju. 
Ovim zakonom uređuju se osnovi i postupci vraćanja ili naknade za pokretnu ili nepokretnu imovinu koja je u periodu nakon Drugog svjetskog rata prinudno preneseno u društveno vlasništvo.

Nakon ove je zakazana i 12. sjednica Doma naroda na kojoj se očekuje izjašnjavanje delegata o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, kojeg je prošle sedmice usvojio Zastupnički dom Parlamenta BiH u iznosu od 1,186.357.560 KM. 
Ministar finansija i trezora Dragan Vrankić, obrazlažući Prijedlog budžeta, napomenuo je da je ukupni predloženi budžet za 2008. godinu veći za 17 posto u odnosu na prošlogodišnji, te da nisu narušeni ciljevi postavljeni pri utvrđivanju budžeta. 
Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o sportu u BiH, Prijedlog zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina. 
Očekuje se i izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o Vijeću ministara BiH, te o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakon o odlikovanjima BiH. 
Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog rezolucije o ubrzanju procesa pristupanju BiH u članstvo Evropske unije, te Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO integracije, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju više sporazuma. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću