MENI
19.2.2008

PREDSJEDAVAJUĆI MILORAD ŽIVKOVIĆ SUSREO SE S NOVOIMENOVANOM AMBASADORICOM KUBEPredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Kube u BiH Nj.E. Soraye Elene Alvarez Nunez nakon predaje akreditiva u Predsjedništvu BiH.

Tom prilikom ambasadorica Alvarez Nunez službeno je uručila predsjedavajućem poziv za posjetu Narodnoj Skupštini Republike Kube koja bi se realizovala krajem marta.
Prilikom susreta razgovarano je o brojnim temama kao što su uspostavljanje parlamentarne saradnje, zakonski okviri i uspostavljanje grupa prijateljstva između dva parlamenta. Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković uručio je ambasadorici Odluku o osnivanju grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH, među kojima je i grupa prijateljstva za Kubu.  Članovi ove parlamentarne grupe su, između ostalih, i predsjedavajući Živković i zamjenik predsjedavajućeg Beriz Belkić koji će činiti našu delegaciju prilikom posjete Skupštini Republike Kube. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću