MENI
8.10.2007

DELEGACIJA KOMISIJE ZA OSTVARIVANJE RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA BORAVILA U STRAZBURU



U vremenu od 3. do 5. oktobra 2007. godine delegacija Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u sastavu: Vinko Zorić, Mirjana Malić i Savo Erić, boravila je, na poziv Komiteta jednakih mogućnosti muškaraca i žena Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, u posjeti ovom Komitetu u Strazburu.

Tom prilikom naša delegacija pratila je zasjedanje Komiteta na čijem su dnevnom redu bile teme o prostituciji i realiziranju kampanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u borbi protiv nasilja nad ženama u obitelji.

Delegacija Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova je imala više susreta sa rukovodstvom Komiteta, koje je izrazilo nadu da će se i Parlamentarna skupština BiH uskoro priključiti ovoj kampanji. Članovi naše delegacije dali su obećanje da ćemo učiniti sve da se i Bosna i Hercegovina priključi ovoj kampanji, te da ćemo i nadalje ostati u bliskom kontaktu sa Komitetom, kako bismo na uspješan način realizirali zadaće Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, u skladu sa standardima i dokumentima Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, čija smo članica. (kraj)     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću