MENI
2.2.2007

SUSRETI PREDSJEDAVAJUĆEG ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST, BOŠKA ŠILJEGOVIĆA



Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Boško Šiljegović sa saradnicima danas je u Sarajevu primio ambasadora Svena Alkalaja, šefa Misije BiH pri NATO. Tom prilikom uručio mu je Zahvalnicu koju je Zajednička komisija dodijelila Misiji Bosne i Hercegovine pri NATO na svečanoj sjednici održanoj 26. oktobra 2006. godine a u znak zahvalnosti za svesrdnu pomoć u ostvarivanju i realizaciji programskih ciljeva i zadataka u mandatnom periodu 2002.-2006. godine.

Razmijenjena su i mišljenja o aktivnostima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu a odnose se na programe vezane za Partnerstvo za mir. Posebno je bilo riječi o ulozi parlamentarnih komisija i PS BiH u aktivnostima koje će se realizovati sa NATO kroz konkretne programe.

Predsjedavajući Šiljegović je primio i pukovnika Pavel Marka, vojnog atašea Slovačke Republike u BiH. Tom prilikom pukovnik Marko uručio je Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost PS BiH donaciju u opremi, što je još jedan pokazatelj kako zemlje članice NATO cijene napore koje su članovi ZK uložili u pristupanju BiH programu Partnerstvo za mir i NATO. Donacija Slovačke Republike je jedan u nizu neposrednih doprinosa u standardiziranju neophodne opreme koja je potrebna predstavnicima zakonodavne vlasti BiH koji se bave pitanjima odbrane i sigurnosti.(kraj)                               

 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću