MENI
19.2.2016.

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Mladen Bosić i predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u PS Vijeća Europe Senad Šepić na konferenciji o slobodi izražavanja i odgovornosti medija



Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić i predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Senad Šepić sudjelovat će na konferenciji o slobodi izražavanja i odgovornosti medija, koja će se 22. i 23. veljače ove godine održati u Budvi. 

Na konferenciji, koju zajednički organiziraju Vijeće Europe i Skupština Crne Gore, predstavnici Europske radio – difuzne unije (EBU), Venecijanske komisije, vodećih javnih RTV servisa i privatnih medijskih kuća, predstavnici regulatora, te medijski eksperti razgovarat će sa parlamentarcima o slobodi i odgovornosti medija, kao i o ulozi i značaju medija u demokratskim državama i društvima. 

Tijekom dvodnevnog skupa, podijeljenog u tri sesije, vodit će se rasprava na teme „Javni servis na usluzi vlasti ili javnosti“, „Uloga komercijalnih medija u osiguravanju raznovrsnosti i pluralizma“, kao i o temi „Istraživačko novinarstvo protiv kompromata“.

Najavljeno je da će se sudionicima skupa, u ime organizatora i domaćina, obratiti glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću