MENI
19.5.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Strazburu na Interparlamentarnom sastanku sa Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predvođena predsjedavajućim Zajedničke komisije za evropske integracije Nikolom Lovrinovićem, boravit će 20. i 21. maja u Strazburu, gdje će biti održan 17. interparlamentarni sastanak sa Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom.

Delegacija PSBiH, u kojoj su i članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Aleksandra Pandurević, Zdenka Džambas, Fehim Škaljić i Saša Magazinović, razgovarat će u Strazburu sa evropskim parlamentarcima o obavezama naše zemlje nakon što od 1. juna ove godine na snagu stupi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Tokom dvije radne sesije, kojima će zajednički predsjedavati gospodin Lovrinović i predsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom Tonino Picula, bit će riječi i o ulozi PSBiH u budućim reformskim procesima na putu naše države ka članstvu u Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću