MENI
19.4.2016.

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i Asim Sarajlić na 91. Rose – Roth seminaru



Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i njegov zamjenik Asim Sarajlić sudjelovat će u radu 91. Rose – Roth seminara, koji će se, u organizaciji PSNATO i obaju domova Parlamenta Kraljevine Maroko, održati u Rabatu od 20. do 22. travnja ove godine. 

Tijekom trodnevnog skupa predviđen je razgovor o prioritetima unutarnje i vanjske politike Kraljevine Maroko, kao i o reformama u sektoru sigurnosti, vladavini prava i borbi protiv korupcije u toj zemlji i u regionu MENA (Srednji istok i Sjeverna Afrika).

Sudionici Rose – Roth seminara u glavnom gradu Kraljevine Maroko razmotrit će i situaciju u Libiji, jedinstvenu međunarodnu strategiju u suočavanju sa sigurnosnim izazovima na Srednjem istoku, kao i strategiju i izazove u borbi protiv ekstremizma. 

Predviđena je i rasprava o migracijama i suradnji zemalja Mediterana u suočavanju s migracionom krizom, kao i razmjena mišljenja o utjecaju klimatskih promjena na život stanovništva u MENA regionu. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću