MENI
16.12.2009.

ДЕЛЕГАЦИЈА ПСБИХ НА РЕГИОНАЛНОМ САСТАНКУ ГЕНЕРАЛНИХ СЕКРЕТАРА ПАРЛАМЕНАТА ЗАПАДНОГ БАЛКАНАРегионални састанак генералних секретара парламената западног Балкана, чија је главна тема била „Како управљати е-Парламентом, практична искуства и научене лекције“, одржан је од 02. до 04. децембра 2009. године у Тирани, Албанија.
Том приликом учесници састанка су размјенили мишљења и искуства у провођењу информационо-комуникацијских технологија у парламентима Естоније, Македоније, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Албаније, Косова, Србије (Војводине) те Босне и Херцеговине.
Током презентације Развојне стратегије информационо-комуникацијских технологија Парламентарне скупштине БиХ за период 2009. - 2013. године, учесници састанка су се сложили како је у односу на остале земље западног Балкана када су у питању ИТ рјешења, ПСБиХ поприлично одмакла те изразили заинтересованост за Развојном стратегијом ПСБиХ. Такођер, учесници су се упознали и са тренутном ситуацијом када је у питању провођење ИТ стратегије у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине.
С обзиром на важност што квалитетнијег провођења ИТ стратегија у парламентима, делегација ПСБиХ је имало прилику упознати се и са тренутним стањем када су у питању ИТ рјешења у земљама западног Балкана, те донијети одређене закључке који се односе на провођење ИТ стратегија као и мјеста Босне и Херцеговине у њеном провођењу. 
Иначе, делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине су чинили секретар Дома народа Марин Вукоја и помоћник секретара Заједничке службе ПСБиХ, Самир Буљина. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу