MENI
2.2.2011

Uručena donacija Uredu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH

Ambasador Švicarske konfederacije u BiH, NJ. E. André Schaller uručio je danas parlamentarnom vojnom povjereniku Bošku Šiljegoviću, uredsku i informaciono-tehnološku opremu koju je doniralo Ministarstvo odbrane, civilne zaštite i sporta Švicarske konfederacije. Kako je istakao Boško Šiljegović, ovakv vid pomoći jeste nastavak uspješne saradnje Parlamentarne skupštine BiH i Švicarske konfederacije.

„Donirani iznos od oko 60.000 KM je izuzetno visok i značajan za naše uvjete. Međutim, ovo je više od donacije jer se radi o pažnjih naših prijatelja iz Švicarske koji su u nama prepoznali dobre radnike i saradnike i prije svega tim koji Bosnu i Hercegovinu vodi ka evropskim i euroatlanskim integracijama“, istako je Šiljegović.
NJ. E. André Schaller je rekao kako dvije zemlje već dugi niz godina imaju veoma dobru saradnju, i da je BiH u fokusu interesovanja Švicarske kada je u pitanju njen put u euroatlanske integracije. Također, ambasador Švicarske je izrazio zadovoljstvo što je moguće ostvariti i saradnju na polju demokratskog nadzora zaštite ljudskih prava pripadnika oružanih snaga, te zaželio Uredu parlamentarnog vojnog povjerenika uspješan rad s ciljem promicanja demokracije u Oružanim snagama BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću