MENI
2.6.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović susreo se s ambasadorom R Slovenije u BiH


Smanjenje trgovinskog deficita između Bosne i Hercegovine i Slovenije dodatno bi pospješili privredne odnose dvije zemlje. Istovremeno neophodno je malobrojna otvorena pitanja poput stare devizne štednje aktualizirati na najvišem nivou kako bi bila konačno riješena, istaknuto je danas tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Republike Slovenije u BiH, Anrejem Grassellijem.
Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci slovenačke diplomatije za dobijanje liberalizacije viznog režima, predsjedavajući Bećirović podcrtao je da Bosna i Hercegovina i Slovenija trebaju jačati i unapređivati ekonomsku saradnju, naročito u energetskom sektoru.
Narednih sedmica u fokusu PSBIH trebaju biti pitanja oko kojih postoji konsenzus i koja su u interesu svakog građanina BiH, kako bi i Parlamentarna skupština i Bosna i Hercegovina u cjelini načinila pozitivne pomake, naglasio je predsjedavajući Doma, dr. Bećirović.
Po riječima ambasadora Grassellija Republika Slovenija kao dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine nastavit će i u budućnosti pružati snažnu podršku bosanskohercegovačkom putu ka evroatlanstkim integracijama, a jedan od prioriteta bit će i jačanje parlamentarne diplomatije dvije zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću