MENI
15.6.2011

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Ognjen Tadić susreo se s ambasadorom NR Kine u BiH


Od dobrih međunarodnih odnosa sa vodećim silama svijeta ovisi i unutrašnja stabilnost Bosne i Hercegovine, kao jedne složene zemlje, određene Dejtonskim sporazumom i zbog toga su nam veoma značajni saradnja i prijateljski odnosi koje imamo sa NR Kinom, istaknuto je danas tokom susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ognjena Tadića s ambasadorom NR Kine u našoj zemlji Wang Fuguom.
Odnose dvije zemlje potrebno je dodatno unaprijediti jačanjem i privrednim povezivanjem a oba doma Parlamentarne skupštine BiH učinit će napore kako bi se ubrzale ratifikacije sporazuma neophodnih za razvijanje saradnje. U svim segmentima postoji mnogo prostora za jačanje veza i vjerujem da će i intezivnija parlamentarna saradnja u narednom periodu doprinjeti tom procesu, rekao je predsjedavajući Doma, Ognjen Tadić.
Predsjedavajući Tadić istakao je i da je zajedničkim organima BiH razumljiva i prihvatljiva vanjskopolitička i privredna inicijativa koje RS i FBiH otvaraju i vode sa NR Kinom.
U povodu izbora u Kolegij Doma predsjedavajućem Doma naroda, Ognjenu Tadiću ambasador Wang Fuguo uručio je čestitku predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine, Wu Banggua. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću