MENI
13.7.2011

Predsjedavajući Ognjen Tadić i delegat u Domu naroda Hasan Bećirović na seminaru Evropske unije „Transport i infrastruktura u regionalnom kontekstu“


Predsjedavajući Doma naroda, Ognjen Tadić i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Hasan Bećirović učestvuju na seminaru Evropske unije „Transport i infrastruktura u regionalnom kontekstu“, koji se tokom 12. i 13. jula 2011.godine održava u Briselu.
Glavna debata vodi se oko jačanja regionalne i teritorijalne infrastrukturalne tranzicijske mreže između zemalja Zapadnog Balkana. Razmatra se važnost 6. prioritetnog projekta i 10. koridora za ove zemlje.
Delegacija Parlamentarne skupštine BiH upoznala je učesnike sa stanjem u Bosni i Hercegovini i ocjenila da je na ovom polju, uprkos svim specifičnostima, potrebno pronaći sredstva i snažno krenuti u modernizaciju saobraćajne infrastrukture.
Na skupu se, također, raspravljalo i o evaluaciji postojećih infrastrukturalnih mreža između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije, a u okviru ove debate svaka zemlja učesnica je imala kratku prezentaciju.
Inače na ovom skupu, osim zemalja Zapadnog Balkana, učestvuju delegacije Evropskog parlamenta i Evropske komisije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću