MENI
26.7.2011.

Одржана сједница Комисије за финансије и буџет Представничког дома



На данас одржаној 4. сједници Комисије за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, усвојени су извјештаји о раду Министарства финансија и трезора БиХ, Агенције за јавне набавке БиХ, Управе за индиректно опорезивање БиХ и Канцеларије за разматрање жалби БиХ у 2010. години. Извјештаји о пословању наведених институција у 2010. години, су садржана у Извјештају о раду Савјета министара БиХ за 2010. годину. Током расправе о раду Управе за индиректно опорезивање БиХ закључено је како се подржава Извјештај о раду за 2010. годину, уз констатацију постојања одређених проблема у пословању Управе, те да треба подузети мјере како би се исти уклонили. Такођер, закључено је да је потребно одржати и тематску сједницу са представницима Управе, како би се разговарало о проблемима у пословању ове институције.
Усвојен је Извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби у 2010. години, чији је подносилац Канцеларија за разматрање жалби.
Одгођено је изјашњавање о Иницијативи Представничког дома Парламента Федерације БиХ за измјене и допуне Закона о акцизама и Закона о порезу на додану вриједност, до доставе мишљења Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ.
Обављено је уводно излагање предсједавајућег Комисије, замјеника генералног ревизора БиХ као и презентација сарадника Пројекта УСАИД-а ПСП у БиХ у вези методологије разматрања нове генерације ревизорских извјештаја о финансијском пословању буџетских корисника у 2010. години.
Разматрана је представка Самосталног синдиката државних и полицијских службеника и запосленика у институцијама БиХ, судској власти и јавним установама БиХ (СПДС-а), у вези остваривања права на накнаду за превоз на посао и превоз с посла у институцијама БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу