MENI
27.7.2011

Delegacija Grupe prijateljstva Parlamenta Indonezije u Parlamentarnoj skupštini BiH


Prvi susret parlamentaraca Bosne i Hercegovine i Indonezije može se smatrati istorijskim jer predstavlja otvaranje prostora za još potpuniju saradnju dvije prijateljske zemlje. Ovo je, između ostalog, istaknuto tokom susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ognjena Tadića sa delegacijom Grupe za parlamentarnu saradnju Parlamenta Indonezije.
Susret je bio prilika za upoznavanje sa funkcioniranjem najviših tijela zakonodavne vlasti u dvije složene multietničke države i značajem parlamenata u očuvanju stabilnosti i mira. Danas je također obostrano izražena želja da se njeguje dobra saradnja koja se ostvaruje u okviru interparlamentranih organizacija. U ovim institucijama, naglasio je Ognjen Tadić, dvije zemlje mogu zajednički djelovati kako bi im se vratio puni značaj i uloga, a apostrofiraoje, prije svih drugih, Ujedinjene narode koji samo u atmosferi punog jedinstva mogu doprinositi ukupnom svjetskom napretku i očuvanju mira.
Predsjedavajući Tadić danas je iskoristio priliku da gostima čestita 17. august koji se u Indoneziji obilježava kao Dan nezavisnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću