MENI
27.7.2011.

Одржана сједница Заједничке комисије за административне послове


На данас одржаној 3. сједници Заједничке комисије за административне послове Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, чланови су се упознали са надлежностима Заједничке комисије.
У вези административно-техничких питања рада Заједничке комисије, одлучено је да питања која нису рјешена пословничким одредбама оба дома као и другим подзаконским актима који уређују његов рад, буду уврштена приликом израде нацрта Пословника о раду Заједничке комисије. Такођер, донесена је одлука на који начин ће се члановима достављати испис о гласању на сједницама Заједничке комисије, као и њихова верификација. Када је у питању постављање материјала Заједничке комисије на веб страницу ПСБиХ помоћу програма OWIS, одлучено је да се приликом доношења коначног става у обзир узме и Закон о заштити личних података.
Примљена је к знању Информација у вези техничких исправки предлога аката усвојених на 2. сједници Заједничке комисије.
Примљен је к знању Извјештај о извршењу буџета за период 01.01.-30.09.2010. године, Годишњи извјештај о извршењу буџета за период 01.01.-31.12.2010. године, и Извјештај о извршењу буџета за период 01.01.-31.03.2011. године.
Одлучено је да се донесе одлука привременог карактера како би се утврдила висина накнаде за рад и остали материјални трошкови представника академске заједнице и невладиног сектора у Комисији за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, до доношења коначне одлуке којом ће ово питање бити рјешено.
На сједници су донесене и одлуке у вези Захтјева од 14.02.2011. године у вези преиспитивања Рјешења од 20.01.2011. године, Молбе за одобравање средстава за кориштење мобилног телефона, Захтјева за доношење одлуке о престанку права на накнаду за одвојени живот, као и Рјешења о престанку радног односа посланика по сили закона због одласка у пензију и Захтјева за професионализацију.
Такођер, донесена је одлука о ангажовању личног пратиоца посланика. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу